Ajak – Ifjúsági találkozó 2018. november 30.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervez Ajakon.

A rendezvényen köszöntőt mondott, Kerekes Miklós, Ajak Város polgármestere, aki bemutatta mindazokat a programokat, amelyek Ajakon a helyi közösségeket erősítik, teret ad a fiataloknak, valamint a helyi közösségi programoknak.

Az ajaki ifjúsági találkozó témája a család, hazaszeretet, a fiatalok szülőföldön maradása volt.

Bemutatásra kerültek azok a programok, amelyek elősegítik a fiatalok szülőföldön maradását.  A fiatalok szülőföldön maradásának egyik feltétele a munkalehetőség.

Kerekes Miklós polgármestere elmondta, hogy a település kiemelt célja megvalósítandó programokon részt vehessenek a fiatalok és színes közösségi életet éljenek. Ezért a projektek által, Ajakon is próbálnak több olyan programokat megvalósítani, ami a fiatalok szórakoztatását, fejlődését segíti.

fiatalok szerint a szülőföldön maradás három legfontosabb feltétele a család, barátok, a munkahely, ezért is fontos a helyi fiatalok itthon maradásának támogatása.

A kormányzat elkötelezett a helyi önkormányzat és helyi közösségek megmaradása és a magyar fiatalok szülőföldön maradása mellett.

A rendezvény vacsorával záródott, ahol a fiatalok és a megjelent civilek egymás között is megvitathatták az ifjúsági találkozó főbb témáit, újabb közösségi kezdeményezések születtek.

Az eseményen 45 résztvevő jelent meg.


" " " " " " " " " " " "