Baktalórántháza – Önkéntes program ’72 óra kompromisszum nélkül’ 2019. október 11.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ’72 óra kompromisszum nélkül’ önkéntes programot rendezett Baktalórántházán.

Önkéntes programunkat négy településen sikerült megtartani a 2019. október 10-12. között, melynek keretében a települések egy-egy felújítani, renoválni kívánt területet választhattak ki. Lehetett szó akár kerítés-, korlátfestésről, akár szemétszedésről, de a szociális tevékenység, idősgondozás is éppúgy a lehetőségek közé tartozott.

A ’72 óra kompromisszum nélkül’ egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat.

 Az eseményt a településekkel együttműködve a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget, valamint az önkéntesek étkezését egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Baktalórántháza városának önkéntesei 2019. október 11-én, pénteken 9:00 órakor kezdték meg a helyi Dégenfeld Kastélymúzeum előtti közterület megtisztítását a szeméttől. A szemét szedés után pedig a kastély előtti út mentén került sor néhány fa elültetésére, a környezettudatosság jegyében, illetve a település megszépülése érdekében.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek és, hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.

Az eseményen 27 önkéntes résztvevő jelent meg.


" " " " " " " " " " " "