Géberjén – Civil műhely 2019. február 6.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ projekt keretében „Civil műhely” programot tartott Géberjénben.

 

Kiss András, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tájékoztatóján bemutatta a NEA 2019. évi kiírását minden civil szervezetet arra buzdított, hogy merjenek pályázni és ez által jobbnál jobb programokat megvalósítani.

Továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul, az eseményen ennek jegyében megismerhettük a géberjéni és térségbeli civil szervezetek jó gyakorlatait. 

Köszöntőt mondott Kovács Sándor országgyűlési képviselő, aki arra biztatta a civileket, hogy gondolják át tevékenységüket és annak megfelelő pályázati kiírásra adják be támogatási igényüket.

A Civil műhely célja a civil szervezetek tájékoztatása az őket érintő aktuális kérdésekről, pályázati lehetőségekről.

Célunk, egy saját ügyeiben tájékozott, meghatározott helyi lakosság és hátrányos helyzetű rétegek érdekeit hatékonyabban érvényesítő közösségi háló kiépítése valósuljon meg.

A mai nap műhelyfoglalkozás témája a civil szervezetek szerepe az önkormányzatok feladatellátásában, valamint forrásteremtés a civil szervezetek számára.


" " " " " " " " " " " "