Ibrány – ’72 óra kompromisszum nélkül’ 2018. október 12.

A Hierotheosz Egyesület az ’EFOP-1.2.2-15-Ifjúsági programok támogatása’ című projekt keretében ’72 óra kompromisszum nélkül’ önkéntes programot rendezett Ibrányban.

Önkéntes programunkat nyolc városban sikerült megtartani a 2018. október 11-14. közötti hétvégén, melynek keretében a városok egy-egy felújítani, renoválni kívánt területet választhattak ki. Lehetett szó akár kerítés-, korlátfestésről, akár szemétszedésről, de a szociális tevékenység, idősgondozás is éppúgy a lehetőségek közé tartozott.

A ’72 óra kompromisszum nélkül’ egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat.

 Az eseményt a városokkal együttműködve a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget, valamint az önkéntesek étkezését egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Ibrány városában 2018. október 12-én pénteken reggel 8:00 órától kezdődtek meg a munkálatok a helyi Sportkombinát területén, ahol a futballpályát körbekerítő korlát lefestése, illetve a sportpálya mellett lévő parkban történő szemétszedés megvalósítása volt a cél.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok (középiskolások, egyetemisták) mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és, hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.

Az eseményen 20 önkéntes résztvevő jelent meg.


" " " " " " " " " " " "