Kemecse – Önkéntes program ’Te Szedd’ országos mozgalom 2019. március 22.

A Te szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma, ami idén nyolcadik alkalommal valósul meg 2019. március 18-24-e között.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében, a megye több pontján csatlakozott a Te szedd! országos szemétszedési akcióhoz, többek között Kemecsén is 2019. március 22-én.

Önkéntes programunkat öt városban sikerült megtartani a 2019. március 18-22. közötti héten, melynek keretében a települések egy-egy területet tisztíthattak meg.

A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért csatlakozunk és szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

Az eseményt a városokkal együttműködve a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Kemecsén 2019. március 22-én péntek délelőtt 10:00 órától kezdődtek meg a munkálatok a helyi Arany János Általános Iskolában, ahol a résztvevő diákok gyülekezés után több csoportban, különböző helyszíneken indultak a város területeit megtisztítani.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok (középiskolások, egyetemisták) mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.

Az eseményen 26 fő önkéntes résztvevő jelent meg.

Mindenkinek közös célja, hogy lehetőséget biztosítsunk szűkebb-tágabb környezetünk megtisztítására.

Köszönet jár minden jelen lévő önkéntes résztvevőnek.


" " " " " " " " " " " "