Kisléta – Önkéntes program ’72 óra kompromisszum nélkül’ 2019. október 12.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ’72 óra kompromisszum nélkül’ önkéntes programot rendezett Kislétán.

Önkéntes programunkat négy településen sikerült megtartani a 2019. október 10-12. között, melynek keretében a települések egy-egy felújítani, renoválni kívánt területet választhattak ki. Lehetett szó akár kerítés-, korlátfestésről, akár szemétszedésről, de a szociális tevékenység, idősgondozás is éppúgy a lehetőségek közé tartozott.

A ’72 óra kompromisszum nélkül’ egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat.

 Az eseményt a településekkel együttműködve a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget, valamint az önkéntesek étkezését egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Kisléta településének önkéntesei 2019. október 12-én, szombaton 9:00 órakor kezdték meg a helyi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló és Gondozó Otthonban a lakókkal való foglalkozásokat. A foglalkozások keretében sor került kézműveskedésre, csoportos beszélgetésekre és fejlesztő játékokra.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek és, hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.

Az eseményen 28 önkéntes résztvevő jelent meg.

[googlepdf url=”http://itthonfiatalon.hu/wp-content/uploads/2019/11/Meghivo__2019.10.12._Kisléta_Önkéntes-Program_EFOP_1_2_2_15_2016_00064.pdf” width=”100%” height=”720″]


" " " " " " " " " " " "