Kisvárda – Mikrotérségi ifjúságfejlesztő munka – 2019. szeptember 25.

A Hierotheosz Egyesület az „EFOP-1.3.5-16-2016-00578- Társadalmi szerepvállalásának erősítése” című projekt keretében „Mikrotérségi szintű ifjúsági fejlesztő munkát” szervezett Kisvárdán 2019. szeptember 25-én.

Az Egyesületünk számára nagyon fontos, hogy a helyi közösséget bevonjuk a közéletbe, mindezt úgy, hogy a helyi vezetőség is részt vegyen ezen folyamatokban. A rendezvény célja a civilek tájékoztatása, és információk átadása.

A rendezvényen köszöntőt mondott Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere és Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, kormánybiztos. Mindketten a helyi civil szervezetek, ifjúsági közösségek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyei Önkormányzat feladat-és hatáskörébe tartozó TOP programról, annak konstrukcióiról és előrehaladásáról tartott előadást. Kiemelten is fókuszált a fiatalokat, ifjúsági közösségeket és a foglalkoztatást, a munka világában való elhelyezkedést segítő és érintő pályázati lehetőségekre.

Az előadást Dr. Vitályos Eszter tartotta, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. A témája Középpontban az ember: az EFOP előrehaladása, eredményei volt. Az EFOP program aktuális kérdéseit vázolta fel, felszólalásában kitért a megyét és a fiatalokat kiemelten érintő pályázati felhívások tapasztalataira.

Kiss András a civil szervezetek számára aktuális ifjúsági pályázati lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Kiemelte a NEA pályázatban és a Gyermek és Ifjúsági Alapprogramban rejlő fiatalok és ifjúsági szervezetek számára nyitott pályázati lehetőségeket.

A „Mikrotérségi szintű ifjúságsegítő munka” célja, a fiatalok bevonása az ifjúsági közösségi életbe, valamint felkészítése a közösségi munkára, ezen belül ismeretközlés, csoportalakítás, kommunikáció gyakorlása, ifjúsági közösségi beszélgetések elsajátítása.

Erre vonatkozóan rendezvényünk pozitív irányt mutat, örömünkre nagy volt az érdeklődés.


" " " " " " " " " " " "