Kisvárda – Mikrotérségi szintű Ifjúságsegítő munka 2019. március 13.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ projekt keretében „Mikrotérségi szintű ifjúságsegítő munka” programot tartott.

Egyesületünk számára fontos a kapcsolatfelvétel, a helyi vezetés bevonása a folyamatokba, várható eredmények tájékoztatása, információ átadás a civilek, a helyi lakosság számára.

  1. március 13-án megrendezésre került a mikrotérségi ifjúságsegítő munka, ahol több civil szervezet is bemutatkozott az érdeklődőknek, melynek legfontosabb célja a fiatalok bevonása volt. Célunk a közösségben gondolkozó ifjúsági vezetőrétegének felkészítésében való részvétel.

A diákok szabadon érdeklődhettek az őket foglalkoztató munkafolyamatokról, minden résztvevő tájékozódhatott a számára szimpatikus szervezetnél. A rendezvényen 12 civil szervezet volt jelen.

A mikrotérségi szintű ifjúságsegítő munka célja, a fiatalok bevonása az ifjúsági közösségi életbe, valamint felkészítése a közösségi munkára, ezen belül ismeretközlés, csoportalakítás, kommunikáció gyakorlása, ifjúsági közösségi beszélgetések elsajátítása.

Erre vonatkozóan rendezvényünk pozitív irányt mutat, örömünkre nagy volt az érdeklődés főleg a fiatalok körében.

A közösség jövőjének tervezése szempontjából fontos bevonni a helyi fiatalokat, a fenntarthatóság megteremtése érdekében, így minden ilyen típusú programunk pozitív tanulsággal zárul.


" " " " " " " " " " " "