Mándok – Ifjúsági találkozó 2018. december 14.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervezett Mándokon.

A rendezvény megnyitóval kezdődött: Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tartott beszédet.

Előadást tartott Ésik Árpád az UNK munkatársa és Dudás István az IKSZ országos alelnöke, akik hasonló koruknak köszönhetően, még közelebb kerülhettek a fiatal hallgatósághoz.

A rendezvény témája a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi várható pályázati lehetőségei, eredményei és jogszabályi változásai, hogy fontos a szoros együttműködés és tájékoztatásra kerültek az előttünk álló feladatok.

Mivel a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai sok mindent magába foglal, célunk a magyarországi civil társadalom segítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, ezzel együtt a mai nap témája is a civilség és önkéntesség, az önkéntes szervezetek, valamint az egyén és a közösségi erő segítése.

Az önkéntesség, olyan tevékenység, melyen egyénileg vagy csoportos formában is részt tudnánk venni, ennek feltétele, hogy a fiatalok merjenek ebben szerepet vállalni, próbáljanak segíteni a helyi közösségeken és a társadalomnak.

Ha a közösség tagjai aktívan részt vesznek a helyi értékteremtésben, mindenkinek személyes érdekévé válik ezeknek az értékeknek a megőrzése is, ami elkerülhetetlen a tagok összefogása nélkül.

A rendezvény vacsorával záródott a Mándoki Aranyszarvas Étteremben, ahol a fiatalok megvitathatták a találkozón elhangzott kérdéseket.


" " " " " " " " " " " "