Mándok – Ifjúsági találkozó 2019. április 16.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Mándokon 2019. április 16-án.

Az ifjúsági találkozó előadója Dömötör Csaba, országgyűlési képviselő, Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, valamint Kiss András megyei képviselő volt.

Mindhárom előadó személyes tapasztalatai alapján beszélt arról a helyzetről, hogy „Soha nem voltunk olyan közel ahhoz, hogy Magyarország a történelem nyertes oldalán találja magát” – fogalmazott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, valamint beszélt a kormányzat és a fiatal családokat érintő intézkedéseiről, a Családvédelmi akciótervről.

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy fontos a fiatalok szerepe a közéletben, a helyi ügyek alakításában, és arra buzdította őket, hogy vegyenek részt az életüket meghatározó döntések alakításában, vegyék a saját kezünkbe a sorsukat. Ez most a 2019. május 26-i Európai Parlamenti választáson való részvételt jelenti, döntésünkkel több évtizedekre meghatározhatják Európa jövőjét.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében.


" " " " " " " " " " " "