Máriapócs – „Fesztivál” 2019. május 25.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalás erősítése’ című projekt keretében, 2019. május 25-én Fesztivált tartottunk Máriapócson. Az eseménynek a máriapócsi a Pápa tér adott otthont, ahol a Fesztiválon részvevő 168 fő, önfeledten szórakozhatott.

Az ünnepélyes megnyitót követően elkezdődtek a programok, többek között a rendvédelmi szervek bemutatói. A katasztrófavédelem munkatársai gondoltak a gyerekekre is, ahol a kicsik kipróbálhatták milyen kézbe fogni egy tűzoltó tömlőt, vagy éppen felülhettek a kifejezetten számukra készült kis tűzoltó autóra. Ezt követte az Életjel Mentőcsoport előadása, majd a rendőrkutyás bemutató, ami nagy sikert aratott a közönség körében. Felhívták a figyelmet a közösség szerepére, hogy milyen fontos is az, hogy figyeljünk egymásra, mert a baj bármikor megtörténhet. Nagy szerepe van a társadalomban annak, hogy mennyire segítjük a másikat, és mennyire vagyunk tekintettel embertársainkra.

A programok között lehetőség volt az étkezése, sült krumplival, hamburgerrel, hot-doggal, és megannyi más étellel készültek a szervezők. Az érdeklődők betekintést kaphattak a helyi kulturális közéletbe is, ami nagyon fontos eleme, egy ilyen eseménynek. Nem csak megismerkedhetünk a lokális értékekkel, hanem élményekkel is gazdagodhatunk. A néptáncos csoport is fellépett, nagy sikert arattak.

A nap zárásaként kezdetét vette a tombolasorsolás, ahol különböző nyereményeket, vehettek át a szerencsés nyertesek. Utána kezdődtek a koncertek, olyan népszerű előadókkal, mint a Periscope, Karmapirin, vagy a Bikini együttes.


" " " " " " " " " " " "