Máriapócs – Ifjúsági találkozó 2019. január 31.

Az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Máriapócson, melynek mottója: „Magyarország az üldözött keresztények védelmében”.
A találkozó előadója Kocsis Fülöp, hajdúdorogi görögkatolikus érsek-metropolita és Azbej Tristan a Miniszterelnökség államtitkára volt.
Mindkét előadó személyes tapasztalatai alapján beszélt arról a helyzetről, ami a Közel-Keleten (Irakban, Szíriában, Egyiptomban) vagy épp Afrikában élő keresztényeket érinti, hiszen a mindennapokban kell megélniük a hitük miatti üldöztetést, akár vállalniuk a vértanúságot.

Azbei Tristan különösen beszélt arról is, hogy mennyire fontos a közösségek helyi megmaradása, hiszen ezekben az országokban az elmúlt évtized(ekben) drámaian csökkent a keresztények száma és ha ezek a közösségek eltűnnek akkor hírmondója sem marad a keresztényeknek.

Ezért is fontos hogy a nyugati közösségek segítsége a megmaradást eredményezze és ne pedig az elvándorlást.

Egyben felhívták a figyelmet a „fejlett Nyugat” szolidaritásának fontosságára, mindannyian képesek vagyunk segíteni akár imáinkkal, szavainkkal vagy épp cselekedeteinkkel.


" " " " " " " " " " " "