Máriapócs – Internet, híd a generációk között

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578 Társadalmi szerepvállalás erősítése’ projekt keretében „Internet, híd a generációk között” programot tartott.

Máriapócson egész évben folyamatosan szervezünk „internet, híd a generációk között” rendezvényeket, ahol a jelenlévő fiatalok, idősek felmérhetik tudásukat, valamint több területen is hasznosíthatják a technológiák nyújtotta lehetőségeket.

Képzésünk gördülékeny folyamatához nagyban hozzájárul Vonáné Pásztor Éva könyvtárvezető jelenléte, aki előadásaival és segítségnyújtásával minden alkalommal előbbre viszi rendezvényünket.

A tevékenység keretein belül a kiválasztott önkénteseink rendszeresen látogatják és ismertetik meg az alapvető számítástechnikai tudnivalókkal az idősebb generáció tagjait, válaszolnak a felmerülő kérdésekre, minden olyan személynek, aki megismerkedne, vagy további ismeretekre lenne szüksége az „internettel” kapcsolatban.

Fontos az időskorúak sokoldalú tanulási lehetősége, mivel hazánkban központi helyet foglal el a digitális írni-olvasni tudás megteremtése.


" " " " " " " " " " " "