Máriapócs – Mikrotérségi szintű ifjúsági fejlesztő munka 2019. június 13.

A Hierotheosz Egyesület az „EFOP-1.3.5-16-2016-00578- Társadalmi szerepvállalásának erősítése” című projekt keretében „mikrotérségi szintű ifjúsági fejlesztő munkát” szervezett Máriapócson 2019. június 13-án.

A találkozó során előadást tartott Román István kormány megbízott, aki beszélt a fiatalokat érintő problémákról, és ezek lehetséges kimeneteleiről és megoldásairól.

Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke, arra ösztönözte a fiatalokat, hogy bátran küzdjenek meg az eléjük gördülő akadályokkal, mert ők maguk formálják a jövőjüket. A jövőkép formálása pedig rendkívül fontos szerepet játszik nem csak a saját életükben, hanem a közösség tekintetében is.

A rendezvény utolsó előadója Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő volt, aki elmondta, hogy a közösség érdeke a fiatal generáció aktív részvétele a társadalomban, és ehhez motiválni kell őket, és segíteni különböző lehetőségekkel. Ha adottak ezek a feltételetek, és a fiatalok tudnak is élni vele, akkor az nagy mértékben a közösség javára válik.

Az Egyesület számára nagyon fontos a kapcsolatfelvétel a civilekkel, az adott település vezetésének bevonása a folyamatokba, és az információ átadás a helyi lakosok számára. 

Az ifjúsági fejlesztő munka kiemelt célja, hogy a járásokban erősödjön a társadalmi szerepvállalás a közösségi életben, valamint a fiatalok közösségi életbe való bevonása. Felkészítésük a közösségi munkára, és fontosságának tudatosítása.


" " " " " " " " " " " "