Máriapócs – Mintaadó műhely 2019. július 16.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ projekt keretében „Mintaadó műhely” programot tartott.

A projekt keretében egész évben folyamatosan szervezünk „Mintaadó műhely” rendezvényeket, ahol a társadalmi befogadás legfontosabb csatornája a munka, így a társadalmi kohézió is a munka világának hozzáférhetővé tételével valósítható meg.

A tartós munkanélküliséggel küzdő családok gyermekei a munkaszocializációs minták hiánya miatt nehezen leküzdhető hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon. A projekt keretében próbálunk biztosítani megfelelő biztonságos környezetet, áthagyományozható tudással rendelkező szakembergárdát. A felkészült helyi szakemberek, akik segítik és nyomon követik a gyermekek és a fiatalok programmal kapcsolatos tevékenységeket.

A program gördülékeny folyamatához a projekt önkéntes koordinátoraink mellett, a helyi szakemberek előadásaival és segítségnyújtásával minden alkalommal előbbre viszi rendezvényünket.

A rendezvény célja a középiskolás gyermekek, fogyatékkal élő gyermekek, a fiatal felnőttek segítségével próbálják ellátni azokat a mindennapi tevékenységeket, amelyeket az egészséges emberek is tesznek. Fontos az igazi munka kipróbálásának lehetősége, valamint az értékteremtő munka élményének megismerése.

Farkas Viktor és Vona Rita vezetésével fazekas foglalkozáson lehetett részt venni, ahol az érdeklődők megtapasztalhatták, milyen a fazekas mesterség. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen nagy szerepet tölt be a hagyományos mesterségek megismertetése a fiatalokkal, és ez mennyire pozitív hatással van a társadalomra, és a gyermekek kulturális ismereteire.


" " " " " " " " " " " "