Máriapócs – Mintaadó műhely 2019. július 5.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ projekt keretében „Mintaadó műhely” programot tartott.

A projekt keretében egész évben folyamatosan szervezünk „Mintaadó műhely” rendezvényeket, ahol a társadalmi befogadás legfontosabb csatornája a munka, így a társadalmi kohézió is a munka világának hozzáférhetővé tételével valósítható meg.

A tartós munkanélküliséggel küzdő családok gyermekei a munkaszocializációs minták hiánya miatt nehezen leküzdhető hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon. A projekt keretében próbálunk biztosítani megfelelő biztonságos környezetet, áthagyományozható tudással rendelkező szakembergárdát. A felkészült helyi szakemberek, akik segítik és nyomon követik a gyermekek és a fiatalok programmal kapcsolatos tevékenységeket.

A program gördülékeny folyamatához a projekt önkéntes koordinátoraink mellett, a helyi szakemberek előadásaival és segítségnyújtásával minden alkalommal előbbre viszi rendezvényünket.

A rendezvény célja a középiskolás gyermekek, fogyatékkal élő gyermekek, a fiatal felnőttek segítségével próbálják ellátni azokat a mindennapi tevékenységeket, amelyeket az egészséges emberek is tesznek. Fontos az igazi munka kipróbálásának lehetősége, valamint az értékteremtő munka élményének megismerése.

A foglalkozást Vonáné Pásztor Éva tartotta, ahol a gyerekek megismerhették a bőrrel és nemezzel való bánásmódot. Ez rendkívül hasznos olyan szempontból, hogy így megismerkedhetnek olyan mesterségekkel, amelyek mára már egyre kevésbé elterjedtek. Fontos, hogy fenn maradjanak ezek a hagyományos foglalkozások is, és megismerje őket a fiatal generáció is.


" " " " " " " " " " " "