Máriapócs – Önkéntes program ’Te Szedd’ országos mozgalom 2019. március 21.

A Te szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma, ami idén nyolcadik alkalommal valósul meg 2019. március 18-24-e között.

A Hierotheosz Egyesület együttműködve a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében, a megye több pontján csatlakozott a Te szedd! országos szemétszedési akcióhoz, többek között Máriapócson is 2019. március 21-én.

Önkéntes programunkat öt városban sikerült megvalósítani 2019. március 18-22. között, melynek keretében a települések egy-egy területet tisztítottak meg.

A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért csatlakozunk és szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

Az eseményt a városokkal együttműködve a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Máriapócson 2019. március 21-én csütörtök délután 12:00 órától kezdődtek meg a munkálatok a helyi Városi Könyvtár előtt, ahol a résztvevő diákok gyülekezés után több csoportban, különböző helyszíneken indultak a város területeit megtisztítani.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok (középiskolások, egyetemisták) mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és, hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.

Az eseményen 156 fő önkéntes résztvevő jelent meg.

Mindenkinek közös célja, hogy lehetőséget biztosítsunk szűkebb-tágabb környezetünk megtisztítására.

Köszönet jár minden jelen lévő önkéntes résztvevőnek.


" " " " " " " " " " " "