Máriapócs – Önkéntesség Világnapja-Városdíszítés 2018. december 05.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében az Önkéntesség Világnapja alkalmából városdíszítés önkéntes programot rendezett Máriapócson.

Önkéntes programunkat 2018. december 5-én tartottuk, melynek keretében az önkéntesség világnapja alkalmából számos intézmény csatlakozott kezdeményezésünkhöz 6 helyszínen.

A programok közé tartozott a karácsonyfa díszítés, macivarrás, közösségi terek dekorálása (girlandok, fényfüzér, karácsonyi gömbök, hópihék), faházak feldíszítése.

Az önkéntesek nemzetközi világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete kezdeményezte. Ennek ideje minden év december 5-e. Ezen az emléknapon azokat a személyeket emelik ki, akik önkéntesen (anyagi ellenszolgáltatás nélkül) különféle mások számára hasznos tevékenységben vesznek részt. Az Európai Unió komolyan veszi ezt az ügyet, és különböző fejlesztő programokkal igyekszik népszerűsíteni az önkéntességet az egyes tagországokban. A világon egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként.

Idei évi önkéntes akciónapunkat a városokkal együttműködve a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget, valamint az önkéntesek étkezését (narancs, tea, szaloncukor) egyesületünk a projekt keretében biztosította.

A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában karácsonyfa díszítés zajlott a diákok és a helyi önkéntesek segítségével.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok (középiskolások, egyetemisták) mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és, hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.


" " " " " " " " " " " "