Máriapócs – Páros oldal 2019. április 17.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ című projekt keretében „Páros oldal” programot tartottunk.

A rendezvény témája a civilek támogatása.

Számítunk arra, hogy a közösségfejlesztő műhelyek alkalmával erősödik a program helyi társadalmi befogadottsága, megteremtődnek a helyi együttműködés alkalmai és formái.

A rendezvényen beszédet mondott Papp Bertalan Máriapócs Város polgármestere, valamint Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára.

Az eseményen Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára és Papp Bertalan Máriapócs Város polgármestere tájékoztatta a helyi közösségek számára lévő önkormányzati és megyei szintű fejlesztési lehetőségekről, egyeztetett a helyi civil, egyházi, nemzetiségi, oktatási és nyugdíjas közösségek képviselőit. Tájékoztattuk őket azokról a programokról, amelyekbe a helyi közösségeket be tudjuk vonni, várjuk az ők csatlakozásukat.

Kijelenthetjük, hogy minden ilyen rendezvényünk után az ott jelenlévők társadalmi befogadottsága erősödik, a közösség jobban összekovácsolódik.

Az eseményre meghívtuk a helyi közösség- jelen esetben Máriapócs-intézményeinek vezetőjét, a civil szervezeteket, valamint általában jelen vannak a mindenki által tiszteletben tartott, véleményt formáló helyi lakosok, különböző korosztályok képviselői, gyermekek szülei.

Nagyon fontos feladata a műhelynek, hogy segítse a résztvevő települések közösségei közötti együttműködés szempontjainak kialakítását és ennek társadalmi ellenőrzését.

A műhely feladata, hogy a fiatalok és idősebbek egyaránt érintettek tudjanak lenni a projekt által megvalósított programokba, így a közösségfejlesztő műhelyek alkalmával erősödik a program helyi társadalmi befogadottsága, megteremtődnek a helyi együttműködés alkalmai és formái.

A rendezvény lebonyolításához nagy segítséget jelent a helyi önkénteseink munkája.

A „Páros oldal” programon 78 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "