Máriapócs – Páros oldal 2019. március 14.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ című projekt keretében „Páros oldal” programként 2019. március 14-án Máriapócson a civil szervezetek és a máriapócsi általános iskola szervezésével az „1848-49-es forradalom és szabadságharc” emlékére közösségfejlesztő műhely keretében tartotta meg az éves megemlékezést.

Ennek a közösségfejlesztő műhelynek a célja a hagyományok megünneplése, a nemzeti ünnepünk keretében megrendezésre kerülő rendezvényen a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, valamint a Máriapócsi Nyugdíjas Egyesület lépett fel.

A rendezvény témája a március 15-i 1848-49-es forradalom és szabadságharc.

Számítunk arra, hogy a közösségfejlesztő műhelyek alkalmával erősödik a program helyi társadalmi befogadottsága, megteremtődnek a helyi együttműködés alkalmai és formái.

Köszöntőt mondott Ruszinkó Jánosné a Ruszin elnöke, valamint  Vona Péterné a Nyugdíjas Egyesület elnöke.

A rendezvényen beszédet mondott Papp Bertalan Máriapócs Város polgármestere, valamint Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke.

Kijelenthetjük, hogy minden ilyen rendezvényünk után az ott jelenlévők társadalmi befogadottsága erősödik, a közösség jobban összekovácsolódik.

Az eseményre meghívtuk a helyi közösség- jelen esetben Máriapócs-intézményeinek vezetőjét, valamint általában jelen vannak a mindenki által tiszteletben tartott, véleményt formáló helyi lakosok, különböző korosztályok képviselői, gyermekek szülei.

Nagyon fontos feladata a műhelynek, hogy segítse a résztvevő települések közösségei közötti együttműködés szempontjainak kialakítását és ennek társadalmi ellenőrzését.

A műhely feladata, hogy a fiatalok és idősebbek egyaránt érintettek tudjanak lenni a projekt által megvalósított programokba, így a közösségfejlesztő műhelyek alkalmával erősödik a program helyi társadalmi befogadottsága, megteremtődnek a helyi együttműködés alkalmai és formái.

Ez ebben a műsorban is megnyilvánult, hiszen a fiatalabb és idősebb korosztály együtt készítette elő a műsort.

A rendezvény lebonyolításához nagy segítséget jelent a helyi önkénteseink munkája.

A nemzeti ünnepünk napja előtti „Páros oldal” programon igen nagy számmal jelentek meg, 121 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "