Máriapócs – Testébresztő sportrendezvény 2018. október 26.

A Hierotheosz Egyesület együttműködve a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578 Társadalmi szerepvállalás erősítése’ című projekt keretében „Testébresztő Sportrendezvényt” tartott Máriapócson. A rendezvényen a fiatalok az oktatókkal, tanárokkal párhuzamosan egyfajta táncos sport keretein belül élvezhetik a testmozgás minden előnyét.

Célunk a rendszeres testedzés és sportolás megkedveltetése, a nem versenyszerű diáksport fejlesztése, a sportoló diákok számának növelése.

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a diákok- idősebbek számára helytálló sportok fejlesztésére, amiben egyesületünk kimagasló munkát végez.

Próbálunk mindig valamilyen rendezvénysorozathoz kapcsolódni, ezúttal a Dudás Miklós Püspök Emléknap alkalmából szerveztük meg rendezvényünket a máriapócsi iskolába.

A gyerekek tanári irányítással különböző korcsoportokból szervezett csapatokban vettek részt a feladatok teljesítésében. A sportnap során sok apró ajándékkal leptük meg a kisdiákokat.

Az intézmény táncoktatója táncházat szervezett az esemény alkalmából.

Az emléknapra meghívást kaptak az intézménnyel szorosan együttműködő szervezetek képviselői: a görögkatolikus lelkipásztorok, a Nemzetiségek Házának gondnoka és a Kulturális Központ dolgozói.

A boldogság egyik kulcsa a mozgás, így igyekszünk minél több sportrendezvényt megvalósítani, ahol egyre több gyermek és felnőtt jelenlétére számíthatunk.


" " " " " " " " " " " "