Mátészalka – Ifjúsági találkozó 2018. december 11.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervezett Mátészalkán.

A rendezvényen köszöntőt mondott, Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, valamint Dr. Hanusi Péter, Mátészalka Város polgármestere.

A rendezvényen előadást tartott Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója.

A rendezvény témája a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi várható pályázati lehetőségei, eredményei és jogszabályi változásai, hogy fontos a szoros együttműködés és tájékoztatásra került az előttünk álló feladatok és a kiírt pályázati lehetőség.

A Nemzeti Együttműködési Alap főbb témái közé tartozik: a szociális tevékenység, családi és gyermekjóléti szolgálat, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkozás, hátrányos helyzetű rétegek segítése.

Ezen belül kifejtésre került a helyi közösségek, az idősek esetében a hiányos idősgondozás, az egyedül élők segítése. Ehhez a projektben végzett önkéntes akciók kifejezetten kapcsolódnak, a fiatalok számára szervezett, önkéntes programok által tudjuk a helyi szociális intézményeket támogatni.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében, ez által egyesületünk fő feladatának érzi ezeket az értékeket hangsúlyozni a fiatalok körében.

A rendezvényen 65 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "