Mátészalka – Mikrotérségi ifjúságfejlesztő munka – 2019. szeptember 24.

A Hierotheosz Egyesület az „EFOP-1.3.5-16-2016-00578- Társadalmi szerepvállalásának erősítése” című projekt keretében „Mikrotérségi szintű ifjúsági fejlesztő munkát” szervezett Mátészalkán 2019. szeptember 24-én.

Az Egyesületünk számára nagyon fontos, hogy a helyi közösséget bevonjuk a közéletbe, mindezt úgy, hogy a helyi vezetőség is részt vegyen ezen folyamatokban. A rendezvény célja a civilek tájékoztatása, és információk átadása.

A rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Hanusi Péter Mátészalka polgármestere, Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője, Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára. A helyi civil szervezetek, ifjúsági közösségek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat feladat-és hatáskörébe tartozó TOP programról, annak konstrukcióiról és előrehaladásáról tartott előadást. Kiemelten is fókuszált a fiatalokat, ifjúsági közösségeket és a foglalkoztatást, a munka világában való elhelyezkedést segítő és érintő pályázati lehetőségekre.

Dr. Kecskés Péter Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció főosztályvezetője, a Nemzeti Együttműködési Alap 2020. évi pályázati lehetőségeiről tájékoztatta a résztvevőket. Külön kiemelte a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégiumát, mely az ifjúság, valamint a jövő nemzedékének ügyét fontosnak tartó civil szervezeteknek szóló pályázati lehetőségekről. Arra biztatta a megjelent fiatalokat, hogy merjenek kiállni a közösség ügyeiért, akár olyan civil szervezetek formájában is, akik a kortársaikat segítik és számukra szerveznek szabadidős programokat.  

A „Mikrotérségi szintű ifjúságsegítő munka” célja, a fiatalok bevonása az ifjúsági közösségi életbe, valamint felkészítése a közösségi munkára, ezen belül ismeretközlés, csoportalakítás, kommunikáció gyakorlása, ifjúsági közösségi beszélgetések elsajátítása.

Erre vonatkozóan rendezvényünk pozitív irányt mutat, örömünkre nagy volt az érdeklődés.

A „Mikrotérségi ifjúságfejlesztő munkán” 35 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "