Mátészalka – Tábor 2019. február 15-17.

A Hierotheosz Egyesület és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szervezésében az EFOP-1.3.5-16-2016-00578- Társadalmi szerepvállalásának erősítése a közösségek fejlesztésével című projekt keretében 2019. február 15-17. között Mátészalkán tartandó téli hétvégéjére került sor, melyet az elmúlt évek hagyományait folytatva disznóvágással egybekötve szerveztünk meg. A rendezvény a mátészalkai Kastélyszállóban került megrendezésre.

A helyi értékek bemutatását és a közösség erősödését segítette a disznóvágásba való közös bekapcsolódás.

  1. nap (2019. február 15. péntek)

17:00- A tábor péntek délután kezdődött, amikor is a résztvevők megérkeztek, regisztráltak.

19:00– A regisztrációt követően a résztvevők elfoglalták szobáikat, ami a mátészalkai Kastélyszállóban volt, majd ezt követően közösen megvacsoráztak, beszélgettek, jó hangulatban eltöltötték az estét.

 

  1. nap (2019. február 16. szombat)

7:00- A disznóvágás kezdete a Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola udvarán.

8:30- Közös disznótoros reggeli a Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola aulájában a város polgármesterével Hanusi Péterrel, Kiss András megyei képviselővel és a résztvevő fiatalokkal.

 9:30- Köszöntőt mondott Hanusi Péter Mátészalka Város polgármestere, Papp Zsolt a MAGOSZ Országos Ifjú Gazda Tagozat elnöke, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Kiss András a Megyei Közgyűlés képviselője.

10:00- A hétvége keretében előadást tartott Hollik István kormányszóvivő, országgyűlési képviselő, az IKSZ volt elnöke. Előadásának témája: „Európa és Magyarország 2030- Milyen jövőt tervezünk családjainknak?” volt.

 12:00- Ebéd a Baross László Szakközépiskola és Szakiskola aulájában minden résztvevővel és előadóval közösen.

13:30- Beszélgetés Dr. Illés Boglárka az EMMI ifjúságpolitikáért helyettes államtitkárával a hitről és kereszténységről, a 2019-es év tétjéről, a fiatalok helyzetéről, az új családpolitikai intézkedésekről, Európa és benne Magyország jövőjéről, valamint a Magyar Kormány ifjúságpolitikájáról 2018 és 2030 között.

17:00- Közös vacsora a Baross László Szakközépiskola és Szakiskola aulájában.

 

  1. nap (2019. február 17. vasárnap)

9:00- Közös reggeli beszélgetés

10:00- Hazautazás.

 

Ez az ifjúsági tábor is a fiatalok bevonásával került megszervezésre 2019. február 15-17-e között, amelyen számos ifjúsági szervezet delegáltja jelent meg. A rendezvényünk helyszíne ezúttal a mátészalkai Kastélyszálló, valamint a Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola volt.

A táborozás alkalmával egyfajta sajátos közösségi „együtt gondozás” alakul ki, amelyek a személyiségformálás folyamatában ösztönző kereteket teremtenek, a közösségben élés értelmes lehetőségeit mutatják meg, miközben önmaga értékeit és társas viszonyait is megismerheti minden résztvevő.

A rendezvény 3 napos volt, ahol a nap folyamán reggelit, ebédet, vacsorát kaptak a fiatalok, valamint a meghívott vendégek.

 

(Fotó: Cservenyák Olivér)


" " " " " " " " " " " "