Nagykálló – Mintaadó műhely 2019. március 28.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ projekt keretében „Mintaadó műhely” programot tartott.

A projekt keretében egész évben folyamatosan szervezünk „Mintaadó műhely” rendezvényeket, ahol a társadalmi befogadás legfontosabb csatornája a munka, így a társadalmi kohézió is a munka világának hozzáférhetővé tételével valósítható meg.

A tartós munkanélküliséggel küzdő családok gyermekei a munkaszocializációs minták hiánya miatt nehezen leküzdhető hátránnyal indulnak a munkaerőpiacon. A projekt keretében próbálunk biztosítani megfelelő biztonságos környezetet, áthagyományozható tudással rendelkező szakembergárdát. A felkészült helyi szakemberek, akik segítik és nyomon követik a gyermekek és a fiatalok programmal kapcsolatos tevékenységeket.

A program gördülékeny folyamatához a projekt önkéntes koordinátoraink mellett, a helyi szakemberek előadásaival és segítségnyújtásával minden alkalommal előbbre viszi rendezvényünket.

A diákok akár a kötelező 50 órányi közösségi szolgálatról is érdeklődhettek, de e-mellett persze minden érdeklődő tájékozódhatott a számára szimpatikus szervezetnél, az általuk végzett közösségi munka kapcsán. A helyszín a kollégium volt, ami a városközpontban helyezkedik el, így bárki számára megközelíthető és akadálymentesített helyszínt választottunk.

A részt vevő civil szervezetek pedig a következők:

  • AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány  
  • Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi tér
  • KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület
  • Labor Cafe

Fontos az igazi munka kipróbálásának lehetősége, valamint az értékteremtő munka élményének megismerése.


" " " " " " " " " " " "