Nyírbogát-Pócspetri – Fiatalok határok nélkül – 2019. augusztus 19-20.

A Hierotheosz Egyesület az EFOP-1.3.5-16-2016-00578– Társadalmi szerepvállalásának erősítése a közösségek fejlesztésével című projekt keretében megszervezte a „Fiatalok határok nélkül” programot 2019. augusztus 19-én Nyírbogáton, és 2019. augusztus 20-án Pócspetriben.

Idén az államalapítás ünnepével egybekötve szerveztük meg a „Fiatalok határok nélkül” című programunkat. Augusztus 19-én Nyírbogáton vette kezdetét, majd 20-án Pócspetriben folytatódott a rendezvény. Nyírbogáton délutáni programként a helyi fellépők műsorait lehetett megtekinteni, a néptáncegyüttes előadása nagy sikert aratott. Sor került még kenyér szentelésre is, a Szent István napi hagyományoknak megfelelően. Fellépett Rúzsa Magdi énekesnő, ami kiváló lehetőséget nyújtott a résztvevőknek a kikapcsolódásra, új ismeretségek szerzésére.  A helyi polgárokon kívül kárpátaljai, szatmári és szilágysági térségből is érkeztek résztvevők.

Pócspetriben több színvonalas műsort is megtekinthettek a jelen lévők, mint például a helyi néptáncegyüttes előadását, vagy az Iránytű zenekar koncertjét. Ezen kívül még népi mesterségeket mutattak be, illetve sor került hagyományos kenyér szentelésre is.

Az eseményen részt vett Pataki Csaba Szatmár Megye Tanácsának elnöke. A határ mindkét oldaláról ifjúsági és civil szervezetek is képviseltették magukat, amely lehetőséget biztosított kapcsolatok kialakítására és új barátságok megszületésére.

Programunk sikeresnek tekinthető, mivel nagy számban vett részt rajta a helyi, és a határon túlról érkező fiatalság. Az idősebb korosztály is jelen volt a rendezvényen, ami kitűnő lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére, valamint a fiatalabb generációt érintő aktuális ügyek megbeszélésére. Nagy hangsúlyt fektetünk mindezekre, amikor a „Fiatalok határok nélkül” programjainkat szervezzük.

A projekt keretében minden évben szervezünk egy határon átívelő nemzetközi találkozót, mely az önkéntesség és az ifjúságpolitika jegyében zajlik.

Célunk a regionális párbeszéd erősítése a határmenti térségekben, tapasztalatcsere, valamint az önkéntesprogramok közös megvalósítása.


" " " " " " " " " " " "