Nyíregyháza – Páros oldal 2019. március 13.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ című projekt keretében „Páros oldal” programot tartottunk 2019. március 13-án Nyíregyházán, ahol olyan személyeket hívtunk, akik érintettek a családdal, gyermekvállalással kapcsolatos témákban.

Ezeknek a közösségfejlesztő műhelyeknek a célja a helyi elköteleződés megerősítése a programba bevont helyi lakosság, az önkormányzatok és intézményeik körében. Számítunk arra, hogy a közösségfejlesztő műhelyek alkalmával erősödik a program helyi társadalmi befogadottsága, megteremtődnek a helyi együttműködés alkalmai és formái.

Fantasztikus előadásokat hallhattunk, az előadást Puskás Tivadar művész úr nyitotta meg színpadi rutinjával lehengerlő előadást tartott személyes tapasztalatairól és bensőséges családi szokásaikról. Utána következett Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Elnöke a tőle szokatlan módon nyíltan beszélt családjáról és gyermekeiről, Polgári András a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Főigazgatója arról beszélt, hogy milyen bensőséges a kapcsolata a kislányával és azt vallja, hogy egy sikeres férfi mögött mindig áll egy erős nő.  Kijelenthetjük, hogy minden ilyen rendezvényünk után az ott jelenlévők társadalmi befogadottsága erősödik, a közösség jobban összekovácsolódik. Szabó Tamás helynök atya képviselte természetesen az egyházi vonalat, valamint beszédet mondott Török Dénes a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

Az előadások sorát Oláh Gergő énekes zárta, aki ideillő dalaival kápráztatta el a közönséget.

Nagyon fontos feladata a műhelynek, hogy segítse a résztvevő települések közösségei közötti együttműködés szempontjainak kialakítását és ennek társadalmi ellenőrzését.

A „Páros oldal” programon 41 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "