Vásárosnamény – Ifjúsági találkozó 2018. december 06.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervezett Vásárosnaményban.

A rendezvény megnyitóval kezdődött: Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tartott beszédet.

Köszöntőt mondott, Filep Sándor, Vásárosnamény Város polgármestere és Dr. Tilki Attila, országgyűlési képviselő.

Dr. Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelten beszélt a Családok Évéről, azokról a családi támogatásokról, intézkedésekről, amit Magyarország kormánya azért hozott, hogy megerősítse a családokat (családi adózás, GYED Extra). A Családok Éve a jövő záloga, hiszen ott születik meg a legfontosabb érték a gyermek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nők, édesanyák a mai világban hogyan próbálják meg összeegyeztetni a családot a karrierrel, egyben teljes értékű édesanyák legyenek, de tudjanak vissza menni a munkába. A legnagyobb siker, amit egy ember elérhet az életében a családja.

Fontosak azok a családbarát munkahelyek, a tipikus foglalkoztatási formák.

A kormányzat egyben próbálja megerősíteni azokat a munkahelyeket, amelyek támogatják a nők gyermekvállalását, a munka és a család összeegyeztetését, ez kiemelt célja a magyar gazdaságnak.

Családok éve lett 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kaptak a magyar családok.

A rendezvényen 80 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "