Fehérgyarmat – Ifjúsági találkozó – 2020. január 28.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Fehérgyarmaton 2020. január 28-án.

Az előadást Kicska Szabolcsné, Fórizs Erzsébet és Nagy Angelika tartotta közösen, amely a társadalmi kirekesztés vállfajait mutatták be a jelen lévő fiatalok számára.

A csoporton belüli megbélyegzés típusait, kialakulásának okait mutatták be és vitatták meg a fiatalokkal, valamint a kiközösítés társadalmi enyhítésével kapcsolatos normákról, pozitív példákról beszéltek.
Az előadást számos tanulságos videóval színesítették. Egy helyi rapper személyes tanuságtétele és klipje is életszagúbbá tette a találkozót, annak érdekében, hogy a most 18-19 év közötti fiatalok hogyan kezeljék a kialakult helyzeteket és okuljanak belőle, saját életükben tudják használnia  a tanultakat.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan
vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében.

A rendezvényen 36 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "