Ibrány – Ifjúsági találkozó 2018. december 05.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervezett Ibrányban.

Köszöntőt mondott Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Dr. Ferenczi Tamás, a Qualitas Vitae Egyesület elnöke.

Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, operatív igazgatója előkörben a Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei fiatalok helyzetéről és lehetőségéről beszélt.

A Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi várható pályázati lehetőségeiről, eredményeiről és jogszabályi változásairól tartott előadást, és kifejtette, hogy a szoros együttműködést tartja fontosnak.

Továbbá tájékoztatta a megjelenteket az előttünk álló civil és önkéntes programokról.

Mivel a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai sokszínűek, célja a magyarországi civil társadalom segítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, ezzel együtt a mai nap témája is a civilség és önkéntesség, az önkéntes szervezetek segítése.

Célunk, hogy a közösség tagjai aktívan részt vegyenek a helyi értékteremtésben, így mindenkinek személyes érdekévé válik ezeknek az értékeknek a megőrzése is, ami elkerülhetetlen a tagok összefogása nélkül.

Dr. Ferenczi Tamás, a Qualitas Vitae Egyesület elnöke a 2018. évi önkéntes programokat, valamint civil rendezvényeket foglalta össze, amelyek erősítik az ibrányi helyi közösség összefogását.

Ibrány ebben az évben is rendszeresen támogatta és vett részt a Hierotheosz Egyesület eseményein, akár önkéntes napról vagy ifjúsági találkozóról volt szó.

Az eseményen 65 fő résztvevő jelent meg.


" " " " " " " " " " " "