Kisvárda – Ifjúsági találkozó – 2020. január 28.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Kisvárdán 2020. január 28-án.

Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára és Dudás István, Kisvárda Város Önkormányzatának képviselője köszöntőjükben elmondták, hogy jó látni, hogy a környező településekről is csatlakoztak fiatalok a beszélgetésekhez, előadásokhoz – egyben reményüket fejezték ki, hogy annak ellenére, hogy ez a programsorozat véget ért, a három év alatt összekovácsolódott közösség együtt marad.

A résztvevők Matusné Dr. Bíró Mariann gyermekorvos és Leleszi Tibor, Kisvárda Város polgármesterének előadását hallgathatták meg a témával kapcsolatban. Leleszi Tibor előadásában kiemelte, hogy a mai fiatalok nehéz helyzetben vannak, a fiataloknál előtérbe került a karrier, a családalapítás pedig egyre későbbre tolódik.
Polgármester úr véleménye szerint a családra építve lehet és kell megalapozni – kellő hivatástudattal- a későbbi karriert. Ezt követően került sor Matusné Dr. Bíró Mariann előadására, aki a női szerepekről beszélt, hogyan lehet egy nő sikeres a munkájában és a magánéletében is. Doktornő kiemelte, hogy a karrier nem zárja ki a családot, minden csak logisztika kérdése. Abban mindkét előadó egyetértett, hogy munkában mindenki pótolható, de a családban anya és apa nem.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan
vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében.

A rendezvényen 41 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "