Máriapócs – Ifjúsági találkozó 2018. december 13.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervezett Máriapócson.

A rendezvény megnyitóval kezdődött: Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tartott beszédet.

A rendezvény témája a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi várható pályázati lehetőségei, eredményei és jogszabályi változásai, hogy fontos a szoros együttműködés és tájékoztatásra került az előttünk álló feladatok és a kiírt pályázati lehetőség.

Az előadás elsődleges célja az volt, hogy a jelenlévő fiatal értse és érezze: tenni másokért felemelő érzés, valamint akkor tudjuk a világot leginkább előre mozdítani, ha másokért is tenni tudunk.

A jövő fiataljai érezzék át, hogyan működik a helyi közösség, milyen a tagjának lenni és milyen egy közösségért felelni, tenni értük. Ez tovább párosul az önkéntességgel, hogy közös erővel próbáljunk segíteni a helyi közösségeken és a társadalomnak.

Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára előadásában elmondta, célunk, hogy a közösség tagjai aktívan részt vegyenek a helyi értékteremtésben, így mindenkinek személyes érdekévé válik ezeknek az értékeknek a megőrzése is, ami elkerülhetetlen a tagok összefogása nélkül.

Fontos a fejlődés, a kapcsolatok fejlődése és fejlesztése, a közösségi érzés és tudatfejlesztése, a közösségi emberré válás.

Az eseményen 48 résztvevő jelent meg.


" " " " " " " " " " " "