Máriapócs – Ifjúsági találkozó 2019. június 13.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Máriapócson 2019. június 13-án.

A rendezvényt megnyitotta Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára.

Román István kormány megbízott felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalok támogatása egyfajta befektetés a jövőbe, hiszen az új generáció feladata lesz majd a fő szerepvállalás a társadalomban. Ez egyfajta folyamat, amire fel kell készíteni őket, már gyermekkoruktól kezdve.

Az ehhez tartozó programokat, önkéntes lehetőségeket a Megyei Közgyűlés elnöke Seszták Oszkár vázolta fel. Elengedhetetlen, hogy az adott település támogassa az ott élő fiatal generációt, ezzel megalapozva a jövőjüket. A munkalehetőségek nagyon mérvadók, illetve a szabadidős programok, melyeket kifejezettem az ifjúság igényeire szabva szerveznek.

A közösség értékeire hívta fel a figyelmet Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. Ilyen értékek például a kötelességtudat, és a társadalmi szerepvállalás, melyek természetesen nem csak az egyén javára vállnak, hanem a közösség érdekeit is szolgálják.

Az ifjúsági találkozó célja elsősorban az volt, hogy a fiatalok kivegyék részüket a társadalmi szerepvállalásból, és mindennapi részvevői legyenek a közösség életének, felkészüljenek az előttük álló életre, legyen egy határozott jövő képük.


" " " " " " " " " " " "