Máriapócs – Internet, híd a generációk között 2019. február 4.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ projekt keretében „Internet, híd a generációk között” programot tartott.

Máriapócson egész évben folyamatosan szervezünk „Internet, híd a generációk között” rendezvényeket, ahol a jelenlévő fiatalok, idősek felmérhetik tudásukat, valamint több területen is hasznosíthatják a technológiák nyújtotta lehetőségeket.

Képzésünk gördülékeny folyamatához a projekt önkéntes koordinátoraink mellett, nagyban hozzájárul Vonáné Pásztor Éva könyvtárvezető jelenléte, aki előadásaival és segítségnyújtásával minden alkalommal előbbre viszi rendezvényünket.

A tevékenység keretein belül a kiválasztott önkénteseink rendszeresen látogatják és ismertetik meg az alapvető számítástechnikai tudnivalókkal az idősebb generáció tagjait, válaszolnak a felmerülő kérdésekre, minden olyan személynek, aki megismerkedne, vagy további ismeretekre lenne szüksége az „internettel” kapcsolatban.

Fontos az időskorúak sokoldalú tanulási lehetősége, mivel hazánkban központi helyet foglal el a digitális írni-olvasni tudás megteremtése.

A rendezvény lebonyolításához nagy segítséget jelent a helyi önkénteseink munkája.

Az „Internet, híd a generációk között” programon 24 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "