Mátészalka – Ifjúsági találkozó – 2020. január 29.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében záró ifjúsági találkozót szerveztünk Mátészalkán 2020. január 29-én.

A rendezvényt Kapin István a Hierotheosz Egyesület elnökének köszöntője nyitotta, aki kiemelte a lezáruló projekt közösségteremtő hatásait, bízva abban, hogy ez a
kialakult közösség a továbbiakban is összetartó marad és az eredmények továbbvihetők.
Ezt követően Dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere köszöntötte a nagy létszámban megjelent fiatalokat, majd kitért a Hierotheosz Egyesület által Mátészalkán megvalósult rendezvények sikerességére és hasznosságára, külön kiemelte az önkéntes programokat, amelyek szebbéd, othonosabbá, tisztábbá tették Mátészalkát. Az eseményt köszöntötte Kovács Sándor országgyűlési képviselő is. 

Ezt követően   Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára mutatta be a projekt küldetését, célkitűzéseit és az elért eredményeket a számok tükrében is.
Végezetül Pénzes Ottó előadása zárta a rendezvényt, aki Mátészalka történelmén, aranykorain, az akkor élt személyeken és történelmi helyzeteken keresztül a mára is tanulságot hordozva mutatta be a Város történelmét, kulturáját, szellemiségét és adott ízelítőt a matészalkai idnetitásból, lokálpatriótizmusból.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan
vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében.

A rendezvényen 55 fő vett részt.


" " " " " " " " " " " "