Mátészalka – Szeminárium 2019. február 15-17.

A Hierotheosz Egyesület és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében 2019. február 15-17. között Mátészalkán tartandó téli hétvégéjére került sor, melyet az elmúlt évek hagyományait folytatva disznóvágással egybekötve szerveztünk meg.

Köszöntőt mondott Hanusi Péter Mátészalka Város polgármestere, Papp Zsolt a MAGOSZ Országos Ifjú Gazda Tagozat elnöke, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Kiss András a Megyei Közgyűlés képviselője.

A hétvége keretében előadást tartott Hollik István kormányszóvivő, országgyűlési képviselővel hitről és kereszténységről, a 2019-es év tétjéről, a keresztény Európa és benne Magyarország jelenéről, Nyugat- Európai válságáról, jövőjéről és a helyi fiatalok közösségi szerepéről beszélgettünk.

Dr. Illés Boglárka helyettes államtitkárral, akivel a fiatalok helyzetéről, és az őket érintő kérdések és ifjúságpolitikai, valamint az új családpolitikai intézkedésekről beszélgettünk.

Szemináriumunk fiatalok bevonásával került megszervezésre 2019. február 15-17-e között, amelyen számos ifjúsági szervezet delegáltja jelent meg. A rendezvényünk helyszíne ezúttal a mátészalkai Kastélyszálló, valamint a Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola volt.

Ezen szeminárium középpontjában a hungaricumok, a helyi kulturális értékek megőrzése, ápolása és továbbadása is nagy szerepet kapott.

A rendezvény 3 napos volt, ahol a nap folyamán reggelit, ebédet, vacsorát kaptak a fiatalok, valamint a meghívott vendégek.

(Fotó: Cservenyák Olivér)


" " " " " " " " " " " "