Nyírbátor – Önkéntesség Világnapja – Önkéntes program – 2019. december 05.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében az Önkéntesség Világnapja alkalmából megajándékozást rendezett Nyírbátorban.

Önkéntes programunkat 2019. december 5-én tartottuk, melynek keretében az önkéntesség világnapja alkalmából Nyírbátorban, az Éltes Mátyás Általános Iskolában Mikulás alkalmából ajándékoztuk meg a gyermekeket önkénteseink segítségével.

A megvalósított program célja az önkéntes tevékenységek, kultúrájának népszerűsítése, valamint a speciális intézményekben tanuló gyermekek, diákok közös aktivitásának elősegítése, ezáltal a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztése volt.

Idei évi önkéntes akciónapunkat a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Az önkéntesek nemzetközi világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete kezdeményezte. Ennek ideje minden év december 5-e. Ezen az emléknapon azokat a személyeket emelik ki, akik önkéntesen (anyagi ellenszolgáltatás nélkül) különféle mások számára hasznos tevékenységben vesznek részt. Az Európai Unió komolyan veszi ezt az ügyet, és különböző fejlesztő programokkal igyekszik népszerűsíteni az önkéntességet az egyes tagországokban. A világon egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként.


" " " " " " " " " " " "