Nyíregyháza – Önkéntesség Világnapja – Önkéntes program – 2019. december 05.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében az Önkéntesség Világnapja alkalmából maci varrás önkéntes programot rendezett Nyíregyházán.

Önkéntes programunkat 2019. december 5-én tartottuk, melynek keretében az önkéntesség világnapja alkalmából maci varrást szerveztünk közben pedig interaktívan beszélgettünk az önkéntesség hasznosságáról, miért jó önkénteskedni és megismerkedhettünk az ott levők önkéntes fogadó szervezetek tevékenységével. Az elkészült macikat 2020.december 10-én Kislétai Ápoló- Gondozó Otthon fiatal lakóinak átadtuk.

Célunk az eseménnyel elsősorban a fiatalok (középiskolások, egyetemisták) mozgósítása volt, akik magukat szabaddá téve megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és, hogy segíteni másoknak nagyszerű érzés. Egyúttal pedig, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét ezen fiatalok erejére, összefogására, elkötelezettségére, segítőkészségére.

Idei évi önkéntes akciónapunkat a helyi önkéntesekkel valósítottuk meg. A szükséges anyagköltséget egyesületünk a projekt keretében biztosította.

Az önkéntesek nemzetközi világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete kezdeményezte. Ennek ideje minden év december 5-e. Ezen az emléknapon azokat a személyeket emelik ki, akik önkéntesen (anyagi ellenszolgáltatás nélkül) különféle mások számára hasznos tevékenységben vesznek részt. Az Európai Unió komolyan veszi ezt az ügyet, és különböző fejlesztő programokkal igyekszik népszerűsíteni az önkéntességet az egyes tagországokban. A világon egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként.


" " " " " " " " " " " "