Tiszalök – Testébresztő sportrendezvény 2019. április 24.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az ’EFOP-1.3.5-16-2016-00578-Társadalmi szerepvállalásának erősítése’ című projekt keretében „Testébresztő sportrendezvényt” tartottunk Tiszalökön 2019.április 24-én.

Egyesületünk együttműködve a tiszalöki Kossuth Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolával szervezte meg az aktuális mérföldkő utolsó sportrendezvényét, mely szám szerint már a hatodik volt. Ezen a napon a szokásos sorversenyen, kézilabda játékon kívül megtörtént a sportszerek átadása is, melyet a tiszalöki áltanos iskola kapott egyesületünktől.

A rendezvényen köszöntőt mondott Cserés Csaba, a tiszalöki Kossuth Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Gömze Sándor Tiszalök Város polgármestere, valamint Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, operatív igazgatója. Beszédeikben hangsúlyozták a már gyermekkorban elkezdett mindennapos sportolás fontosságát, szó esett arról is, hogy mennyire fontos tudni, és emlékezni rá, hogy az ember honnan indult, valamint sor került a sporteszközök átadására is, melyet egyesületünk a sportrendezvények hatékony lebonyolítása érdekében szerzett be és a tiszalöki rendezvényeken használjuk.

Ezeknek a közösségfejlesztő rendezvényeknek a célja a mozgása örömének megszerettetése a még fiatal korosztállyal, a nem versenyszerű diáksport fejlesztése, illetve a sportoló diákok számának növelése, hiszen a boldogság egyik kulcsa a mozgás, ami idősebb korban még inkább meg fog mutatkozni, így ezt célszerű már kisgyermekkorban elkezdeni.  

Ezen rendezvényeinken a fiatalok egyfajta „testébresztő” sportrendezvény keretein belül élvezhetik a testmozgás minden előnyét.

A tiszalöki általános iskola testnevelés tanárai voltak segítségünkre a különböző versenyszámok, sorversenyek, feladatok összeállításában, így együtt egy nagyon vidám, a gyermekek számára élvezhető és szórakoztató másfél órát tölthettünk el ezen a napon is.

Tapasztalataink alapján még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a diákok- és idősebbek számára egyaránt helytálló sportok fejlesztésére, amiben egyesületünk kimagasló munkát végez.

Az esemény bármilyen korosztály számára megszervezhető, 2019. április 24-én 34 fő vett részt a programon.


" " " " " " " " " " " "