Tiszamogyorós – Ifjúsági találkozó 2019. szeptember 4.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Tiszamogyoróson 2019. szeptember 4-én.

A rendezvényen először Ésik Árpád a Tengu Dojo Egyesület elnöke tartott előadást, majd Fülöp Attila a szociális ügyekért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta a hátrányos helyzetű fiatalok ügyét, illetve, hogy a fiatalok vállaljanak szerepet a közéletben. Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke előadásában külön hangsúlyt fektetett a fiatalok elhelyezkedését segítő programokra, ezek közül is a Foglalkoztatási Paktumot emelte ki. Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is tartott előadást a résztvevőknek. Továbbá elmondták, hogy a fiatalok életében meghatározó dolog a társadalom erősítése, és a közügyekben való aktív részvétel. Kitértek arra is, ez miben befolyásolja a jövőképüket és a lehetőségeiket.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében.


" " " " " " " " " " " "