Vásárosnamény – Ifjúsági találkozó – 2020. január 17.

Az „EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében” című projekt keretében ifjúsági találkozót szerveztünk Vásárosnaményban 2020.január.17-én.

A rendezvényen Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és Tóth-Buda Beáta, kommunikációs szakember tartott előadást „Hogyan képzeled el Vásárosnamény és a Bereg jövőjét?” címmel.

Az előadás során kiemelt szerepet kapott a Tisza fontossága, mind földrajzi, mind turisztikai szempontból, továbbá kihangsúlyozták Bereg értékeit is. A helyi adottságok során említést kaptak a térség gasztronómiai-és kulturális különlegességei, ebből kifolyólag kitértek Vásárosnamény turisztikai szerepére és a város lehetőségeire és külön kérték a fiatalok, hogy osszák meg velünk, hogyan lehetne Vásárosnaményt még vonzóbbá, trendibbé tenni.

A rendezvény interaktív beszélgetéssel folytatódott, amelyben a Vásárosnaményt érintő fejlesztések és jövőbeni célkitűzések kerültek megvitatásra, ahol     kiemelten figyelmet kap a kerékpározás és a turizmus adottságai.

Az ifjúsági találkozó kiemelt célja, hogy minden járásban erősödjön a társadalmi szerepvállalás, a fiatalok merjenek szerepet vállalni a helyi közösségi életben, aktívan
vegyenek részt a saját helyi közösségeik építésében.


" " " " " " " " " " " "