Záhony – Ifjúsági találkozó 2018. december 07.

A Hierotheosz Egyesület szervezésében az EFOP-1.2.2-15-2016-00064- Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség- Ifjúsági programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt keretében ifjúsági találkozót szervezett Záhonyban.

A rendezvényen előadást tartott Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tartott beszédet.

Köszöntőt mondott, Helmeczi László, Záhony Város polgármestere.

Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, operatív igazgatója a Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei fiatalok helyzetéről, lehetőségéről beszélt és arra biztatta őket, hogy merjenek nagyot álmodni, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi várható pályázati lehetőségeiről, eredményeiről.

Továbbá tájékoztatta a megjelenteket az előttünk álló civil és önkéntes programokról.

Mivel a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai sokszínűek, célja a magyarországi civil társadalom segítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, ezzel együtt a mai nap témája is a civilség és önkéntesség, az önkéntes szervezetek segítése.

Célunk, hogy a közösség tagjai tevékenyen részt vegyenek a helyi értékteremtésben, így mindenkinek személyes érdekévé válik ezeknek az értékeknek a megőrzése is, ami elkerülhetetlen a tagok összefogása nélkül.

A fiatalok számára az önkéntes munka jelentse az önzetlenséget, majd arra buzdítottuk a fiatalságot, hogy merjenek ebben a szerepet vállalni.

A rendezvényen 40 fiatal vett részt.


" " " " " " " " " " " "