Rólunk

 

A Hierotheosz Egyesület 2011. szeptember 21-én alakult Máriapócson. Az Egyesület görögkatolikus egyházi és világi személyek alapították, akik szükségesnek érezték egy olyan közösség létrehozását, amely a kárpát-medencei társadalmi életben képes megjeleníteni a görög katolikus közösség üzenetét, értékeit, valamint az egyház társadalmi tanítása talaján álló közösségi programokat és szolgáltatásokat képes nyújtani.

 

Az Egyesület mottója: Görögkatolikusság, közösség, közéletiség.

 

Az Egyesület megalakulása óta kiemelt feladatának tartja a kisfalvak közösségeinek megtartását, közösségi programokkal való megtöltését. Ennek érdekében került létrehozásra a Hierotheosz Pont hálózat, amelynek célja, hogy a helyi közösséghez kötődő tagjaink, önkénteseink számára biztosítsuk a közösségi munkához szükséges helyet és irodai feltételrendszert. Ilyen irodánk működik többek között jelenleg is Kisvárdán, Máriapócson, Nyírbátorban, Fehérgyarmaton, Hajdúdorogon, Felsőzsolcán, Bodrogszerdahelyen, Beregszászon és Nagykárolyban.

 

Szervezetünk számára újabb fontos mérföldkő, hogy 2016. január 1-e óta a Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében a Civil Információs Centrum működtetését is Egyesületünk végzi, ezáltal az egyesület felvállal egy olyan inkubátorház tevékenységet, mellyel célunk a megyében tevékenységet végző civil közösségek munkájának segítése, szakmai támogatása, tanácsadások végzése, rendezvények szervezése számukra, partnerségek kialakítása.

 

Az Egyesület továbbá kialakított egy olyan erős partneri hálózat is a megyében, amely még inkább megerősíti  és megalapozza azokat a tevékenységeket, amelyeket végzünk, partnerségben állunk a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Önkormányzattal, a Megyei Kormányhivatallal, székhelytelepülésünk Máriapócs Város Önkormányzatával, a megye járásszékhely településeivel,   és számos kistelepülési önkormányzattal, valamint számos civil szervezettel.

 

Egyesületünk az elmúlt évek projektjei során kiemelkedően erős és partneri kapcsolatot alakított ki a külhoni magyar civil szervezetekkel, egyházi és  ifjúsági közösségekkel, és Szabolcs – Szatmár – Bereg megye háromhatármenti jellege, a külhoni görögkatolikus közösségek jelentősége miatt is programjainkban, projektjeinkben kiemelt szerepet kap a külhoni magyar közösségekkel való közös cselekvés. 

 

2017 tavasza folyamán az Egyesület három olyan társadalmi projektet is elindít Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatásával, amellyel annak a kozösségi szolgálatnak a tövábbi megerősítése, amelyet eddig is fontosnak tartottunk és magunk eszközeivel segítettünk az ifjúsággal való foglalkozás, a családok védelme, valamint a helyi közösségek megerősítése érdekében.

 

Ezek a projektek a következők:

 

– Hierotheosz Egyesület Társadalmi Szerepvállalásának Erősítése –EFOP-1.3.5-16

 

– EFOP-1.2.2-15-2016-00064 – Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség – Ifjúsági programok Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében

 

– EFOP-1.2.1-15-2016-0072 – „A család, mint megtartó erő – Védőháló a családokért Máriapócson és a Nyírségben”

 

Ez a honlap azért jött létre, hogy az Egyesület életéről, munkájáról, valamint kiemelten az EFOP-1.2.2-15-2016-00064 – Itthon, Fiatalon: Ifjúság, Önkéntesség, Közösség – Ifjúsági programok Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében projekt eseményeiről tájékoztatást adjon.

 

Kérjük kísérje figyelemmel munkánkat és amennyiben felkeltettük érdeklődését várjuk szeretettel programjainkra, eseményienkre, akár érdeklődőként, akár aktív résztvevőként, önkéntesként.

" " " " " " " " " " " "